Om Aquasol

Nyheter

30% schablonavdrag för solvärmeinstallationer

Exempel:

En solanläggning kostar 100.000:-. Du får 30% i schablonavdrag/30.000:-. På detta belopp får du 50% i ROT-avdrag/15.000:- Din totala kostnad för solanläggningen blir 85.000:-

Image ROT-schablon för arbete med solvärmeinstallationer

Aquasol Exclusive Hybridsystem

Med kombinationen solenergi och värmepump får man ett optimalt utnyttjande av två effektiva förnyelsebara värmekällor.

Med Aquasol Exclusive Hybrid erbjuder Aquasol marknadens mest kompletta och flexibla system där du har valfrihet att välja energislag för värme och varmvatten producerat med sol, värmepump allternativt extern ved-/pelletspanna eller kamin.

Image Broschyr

Image Ett förslag på system

Nyheter


För mer information kontakta din närmaste återförsäljare

Aquasol har Trippel-A i kreditvärdighet

Vårt företag har Trippel-A, den högsta kreditratingen i Soliditets värderings-system, som baseras på cirka 2 400 beslutsregler. Denna uppgift är dagsfärsk, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Läs mer om kreditvärdighet på Soliditets hemsida »

Nyheter

Nyheter

Kampanjerbjudande hela februari

Vi har extra bra priser på tre paket fram till den 28 februari. Kontakta din närmsta återförsäljare för prisinformation. Sök upp närmsta återförsäljare »

Klicka på filerna nedan för mer information om vilka produkter som ingår i vårt erbjudande.

Image Integrerat sol-/pelletssystem 1

Image Integrerat sol-/pelletssystem 2

Image Integrerat sol-/vedpannesystem

Nyheter    Nyheter

Aquasol har fått en order på 350 m2 solfångare till Karlstads Kommun!

Aquasol skall leverera 300 m2 solfångare till Sjöstadsverken i Karlstad där solfångarna skall producera värme till Sjöstadsverkens rötkammare.

Dessutom skall Aquasol leverera 50 m2 till Skutbergets Motionscenter så att besökarna får duscha i solvärmt varmvatten!

I samband med solfångarleveransen till Sjöstadsverken så skall maskinhall och manöverbyggnad saneras från asbest på tak och väggar. På taken mot söder skall solfångarna täcka hela takytan och på taken mot norr skall ny takplåt läggas. Fönster skall bytas och väggar bekläs med plåt.

Totalentreprenör:

Heat-On AB

Underleverantörer:

Aquasol AB
Arnes Plåtslageri AB
Svensk Kvalitetssanering AB
Fönsterproffsen
Ställning och Transport
Veosol AB

 

Aquasol levererar 500 m2 solfångare till Karlstad kommun.
Aquasol har i samarbete med Veosol tecknat avtal med Karlstads kommun. Vi kommer inom kort leverera en 500 m2 komplett solvärmeanläggning.

Det är en totalentreprenad och solfångarna kommer att placeras på sporthallen i Molkom. Entreprenaden omfattar leverans, solfångarmontage installation inkl. infästningar i befintligt tak, rörarbeten, isoleringsarbeten, elinstallationer, och driftsättning av solfjärrvärmecentral samt utbildning av driftspersonal.

Aquasol har tillverkat solfångare i över 20 år och har stor erfarenhet och kompetens när det gäller infästningar och montage av solfångare på alla typer av tak.

Veosol har kompetensen för alla typer av rörarbeten samt driftsättning och utbildning av personal. Tillsammans blir vi en mycket stark leverantör av solvärmeanläggningar.

Solfångarna kommer att leverera värme till fjärrvärmenätet som ägs av Molkom Energi.

Leverantör av solfjärrvärmecentralen är Armatec.

Solfångarna förväntas ge nästan 200 000 kWh/år och med Aquasol plana solfångare med koppar/koppar i absorbator resp. rör är den förväntade livslängd på solfångarna minst 30 år.

Anläggning berättigar till ett solvärmebidrag från Boverket på 617 232 :- vilket motsvarar nästan 30% av entreprenadsumman.

Vill ni veta mer om denna anläggning kontakta Thomas Reidarsson Aquasol eller Hans Jonsson Veosol.

 

Öppet hus på Aquasol
I samband med kampanjen European Solar Days kommer vi på Aquasol hålla Öppet hus med bland annat föreläsning om solvärme den 4 och 11 maj mellan kl 14-19 på Oskarsvägen 38 i Örebro.

För mer information, vänligen kontakta susanne.andersson@aquasol.se.

Besök kampanjsajten www.solardays.se »

Den 1-16 maj 2010 genomförs European Solar Days i minst 16 länder runtom i Europa och för första gången deltar Sverige med en nationell kampanj. European Solar Days är den största solenergikampanjen i Europa och den syftar till att höja medvetandenivån om solenergi hos allmänheten. I Sverige kommer vi att fokusera på att solen kan ge både el och värme samt att lyfta fram de stödformer som finns tillgängliga.

Kampanjen är ett samarbete mellan Svensk Solenergi och FSEK, Föreningen Sveriges Regionala Energikontor, som samordnar de kommunala energi- och klimatrådgivarna.

I Sverige är målet att arrangera minst 100 aktiviteter i solens tecken under dessa två veckor. Exempel på aktiviteter är mässor, föreläsningar, studiecirklar, torgmöten, öppet hus, experimentlektioner, tävlingar mm.

Bostadsrättsföreningen Örnen utsedd till Årets solvärmeanläggning  2009!
2009 installerade Aquasol 280 kvadratmeter solpanel på Brf. Örnen. Bostadsrättsföreningen har utsetts till ”Årets anläggning 2009” av Svenska Solenergiföreningen.

Motiveringen lyder:
”En tekniskt och estetiskt väl utförd solvärmeanläggning som på ett förtjänstfullt sätt exemplifierar möjligheterna att kombinera solvärme med fjärrvärme samtidigt som den visar på nya affärsmöjligheter för fjärrvärmebolagen. Det faktum att anläggningen uppförts av en engagerad bostadsrättsförening på en vacker plats ger anläggningen ett stort exponeringsvärde.”

Nyheter

Image Läs bostadsrättsföreningen Örnens egen broschyr 

Brf Promenaden satsar på solenergi!
Brf Promenaden i Falun har bestämt sig för att minimera sina energikostnader under en lång period framöver.

Lösningen heter solenergi och 225 m2 solfångare av modell Big AR från Aquasol. 15 års trygghetsgaranti på solfångarna gjorde att HSB-föreningen valde just Aquasol som leverantör.

Besök HSB och läs mer » 
Se SVT:s nyhetsinslag här »
Image Läs Brf Promenadens egen broschyr

Solen i fokus under European Solar Days
Den 1-16 maj 2010 genomförs European Solar Days i minst 16 länder runtom i Europa och för första gången deltar Sverige med en nationell kampanj. Kampanjen är ett samarbete mellan FSEK, Föreningen Sveriges Regionala Energikontor, och Svenska Solenergiföreningen.

European Solar Days

Image Pressmeddelande
Besök kampanjsajten www.solardays.se »

Aquasol sponsrar Rockfesten – rock för klimatet!
Rockfesten är en klimatneutral rockfestival som hyllar några av världens stora rockband genom tiderna. Rockfesten går av stapeln i Varberg i sommar och bjuder förutom musik även på en energi- och klimatutställning. Aquasol är stolt sponsor.

Nyheter

Besök www.rockfesten.se »

Kraftsamling mellan branscher för 100% effekt!
Den växande oron över klimatförändringarna och dess negativa påverkan på människors livsvillkor kräver ett helt nytt tänkande från både konsumenter och politiker.

Logga på hundraprocent

Image Pressmeddelande
Image Kampanjpresentation 
Besök kampanjsajten www.hundraprocent.info »

Aquasol Design - färganpassa och skräddarsy din solfångare!
Varför nöja sig med standardutseendet på solfångare? Aquasol kan erbjuda solfångare i färg och skräddarsydda mått som passar dig och ditt hus.
Standardfärgen är idag svart. Mot en liten tilläggskostnad kan man även få andra färger.

Aquasol Design

Image Läs mer här
Läs hela pressreleasen här »

Toftagården
Där solen skiner mest och där sommarturisterna är som flest - där ska förstås solvärmen utnyttjas. Toftagården - en hotell- och konferensanläggning nära sanddynerna på "sommar-ön" Gotland - satsade på en anläggning som bland annat bygger på 91 kvadratmeter solfångare från Aquasol. Toftagården har tagits fram av Energimyndigheten som ett exempel bland ett antal lyckade konverteringar. Denna anläggning fick priset "Årets anläggning" 2004 av Svenska Solenergiföreningen.

Toftagården

Image Läs mer här

Aquasol solvärme på VillaMax
Den 13-15 nov arrangeras mässan VillaMax på Conventum Arena i Örebro. VillaMax skapar en skön blandning av inspiration, underhållning och rådgivning med fokus på de mest populära och viktigaste temaområdena för villaägare. Vi hälsar alla välkomna till Aquasols monter B04 och till våra offentliga föreläsningar om solvärme.

Vill ni boka tid för fördjupad information om solvärme kontakta oss på 019-16 56 90

Örnen lyfter med solenergi
Allt fler upptäcker de ekonomiska och miljömässiga fördelarna med solvärme - och med Aquasols solfångare.

Bostadsrättsföreningen Örnen i Timrå - som storsatsar på solenergi - är ett exempel. TV4 i Sundsvall uppmärksammade Örnens lyft.

Läs mer och se hela nyhetsinslaget »

Aquasol bidrar till fjärrvärme
Med hjälp av Aquasolprodukter ska solvärme bidra till fjärrvärmen i Eskilstuna.

Taket på ett nybyggt äldreboende - Måsta Äng - utrustas med 28 solfångare från Aquasol, vilket innebär en kapacitet på 90-100 000 kWh värme per år.

Image Läs mer här 

David WimanDavid Wiman ny försäljningschef hos Aquasol
Aquasol satsar vidare för att ytterligare stärka positionen som en av Sveriges ledande leverantörer av solvärmeprodukter. Den 1 augusti börjar David Wiman som ny försäljningschef.

Image Läs mer här 

Aquasol deltar i Energimyndighetsprojekt
Aquasol har en central roll i svensk utveckling av effektiva värmesystem. Örebroföretaget deltar i ett Energimyndighetsprojekt för att ta fram ett komplett integrerat pellet/solvärmesystem. Projektet är en del i Energimyndighetens 40-miljonerkronorsprogram ”Småskalig värmeförsörjning med biobränslen”.

Image Här får du vet mer! 

Image

Aquasol + Karlstadsol =toppklass!
I bostadsområdet Rud, norr om Karlstad centrum, finns en av landets toppklassade solvärmeanläggningar. Det visar Energimyndighetens mätningar.

Solfångarna har i genomsnitt producerat 609 kWh/m2 de senaste sex åren. Anläggningens totalt 98,3 m2 solfångare har således bidragit med ca 360 000 kWh under dessa sex år!

Solfångarna kommer från Aquasol och producerar förvärmt tappvarmvatten åt det kommunala bostadsbolaget KBAB:s lägenheter i området.

Image Läs mer om solvärme i ett kommunalt bostadsbolag 

Lyckad konvertering enligt Energimyndigheten
Där solen skiner mest och där sommarturisterna är som flest – där ska förstås solvärmen utnyttjas. Toftagården – en hotell- och konferensanläggning nära sanddynerna på ”sommar-ön” Gotland – satsade på en anläggning som bland annat bygger på solfångare från Aquasol. Toftagården har tagits fram av Energimyndigheten som ett exempel bland ett antal lyckade konverteringar.

Information om stöd för investeringar i solvärme

Image Läs mer om stöd för installation av solvärme 

KlimatRock i Varberg
Sveriges första klimatneutrala rockfestival går av stapeln i Varberg i sommar. Aquasol är delsponsor av ”Rockfesten” som hyllar några av världens stora rockband genom tiderna och som även bjuder på en energi- och klimatutställning.

Rockfesten
Mer fakta om Rockfesten här »

En solskenshistoria från Gotland
Displayen visar att solen bidrar med tio liter varmvatten per minut. Det räcker bland annat till varmvattenbehovet i det gotländska huset och till att värma utomhuspoolen. Följ med hem till Aquasols återförsäljare Jonny Warg på Gotland som med solfångare och eget vindkraftverk är självförsörjande på el och värme.

Image Läs hela reportaget ur Villaägaren 

Storföretag satsar på miljöteknik
Cleantech - miljöteknik i dagligt tal - är ordentligt i fokus. Nu ska flera stora svenska företag, däribland IKEA och Volvo investera i cleantech. Solenergilösningar - som Aquasols solpaneler - är ett område som företagen ska satsa på.

Image Läs mer i utdraget ur tidskriften Miljö & Utveckling 

Nytt bidrag ger solsken för vedeldare
Du i Örebro län som värmer huset genom vedeldning kan skaffa en ännu mer ekonomisk och miljövänlig uppvärmning.
Byt ut din gamla vedpanna mot en modern, miljögodkänd vedpanna och installera en ackumulatortank så kan du få bidrag på upp till 10 000 kr.

Komplettera sedan med en solpanel så behöver du inte elda alls på sommaren. Bra för miljön och bra för plånboken. Vedeldning och solenergi – en suverän kombination.
Läs mer om bidraget här »

SVTs Zapp Europa pratar solenergi
med Aquasol
I senaste programmet visas bl.a. klipp från olika delar av Europa där fördelarna med solenergi tas upp.
Programledaren Stephan Yüceyatak besöker även oss på Aquasol och pratar med Thomas Reidarsson om våra solpaneler.
Titta på programmet här »
(Programmet finns tillgängligt t.o.m. 081116)

Fortum väljer samarbete med Aquasol
Intresset för klimatvänlig solvärme växer. Och förtroendet för Aquasols produkter är stort. Nu har Fortum – ett av Nordens ledande energibolag – inlett samarbete med oss på Aquasol och erbjuder 45 000 kunder i Värmland ett förmånligt paketpris på en Aquasol-anläggning för uppvärmning av tappvarmvatten. Läs hela pressreleasen här »

Brf Kantarellen i ÖrebroEn solskenshistoria
Solens strålar är helt gratis. Även i Sverige lyser solen tillräckligt för att ge god lönsamhet att ta tillvara energin. Brf Kantarellen i Örebro satsade på en enkel och lättskött anläggning. (Text och foto Erik Hörnkvist)
Läs mer här »

Berget och solen värmer upp drömhusetBerget och solen värmer upp drömhuset på landet!
Byggentreprenör Magnus Olsén har hus som både yrke och hobby. Han har förverkligat alla de idéer han samlat på sig genom åren i sitt hus på landet som rymmer många speciella lösningar, bland annat värms det av solen och berget. Image Läs mer här 

Vi hjälper till att bygga Örebros miljövänligaste hus!

Vi hjälper till att bygga Örebros miljövänligaste hus

Aquasol AB och Arnes Plåtslageri AB leverar solfångare i silvermetallic och utför allt plåtarbete till miljövänliga villakedjehus i kvarteret Lingonriset i Hjärsta Örebro. Läs mer här »

Image

Sommartorpet valde solfångare från AquasolSVTs ”Sommartorpet” med Ernst valde solfångare från Aquasol Solvärmesystem
Vi är stolta över att ha levererat och monterat den solfångare som installerats på 2007 års renoveringsobjekt i samband med SVTs populära program ”Sommartorpet”.
Läs mer här »
Läs hela pressreleasen här »

Solvärmesystem på Spanska solkustenPålitlig tillskottsenergi för villa och fritidshus - på Spanska solkusten
När Eva och Roger Lovqvist tittade på hus i Sydeuropa upptäckte de ganska snart att de flesta hus hade ett dåligt inomhusklimat vintertid. Numera njuter de av ett varmt och skönt inomhusklimat vintertid tack vare ett svensktillverkat solvärmesystem från Aquasol.
Läs mer här »

Energiexperterna ger råd
Energiexperterna Lars Andrén och Gunnar Lennermo ger råd om hur man på ett klokt sätt väljer energisystem. Läs mer »

Aquasol/Harpsund vinner Oscar i energi
För en tid sen delades miljö- och energiområdets motsvarighet till filmbranschens Oscar ut till Statsministerns sommarstuga, Harpsund.

Aquasol har installerat 300 kvadratmeter solpanel på statsministerns sommarresidens i Harpsund. Aquasols system förser 30 hotellrum samt hotellets kök och restaurang med varmvatten. Solfångaranläggningen är helt integrerad med fastighetens övriga pellets-värmesystem.

The Energy Globe, priset för en hållbar utveckling, delades ut för sjunde gången och den pampiga galan hölls i Europaparlamentet i Bryssel. 732 projekt från hela världen tävlade i kategorierna jord, värme, luft, vatten och ungdom.

Läs mer om prisutdelningen här »

Aquasol vinnare av miljöpris 2006!
Aquasol AB kan stolt presentera sig som vinnare av Örebro kommuns miljöpris 2006.

Image Se vårt diplom »

Aquasol Solvärmesystem "Årets anläggning"
Aquasol Solvärmesystem "Årets anläggning"2003 installerade Aquasol
300 kvadratmeter solpanel på statsministerns sommarresidens i Harpsund. Harpsund utsågs till "Årets anläggning" 2003 av Svensk Solenergi. Hotell Toftagården vann samma pris ”Årets anläggning” 2004. Aquasols system förser 30 hotellrum samt hotellets kök och restaurang med varmvatten. Solfångaranläggningen är helt integrerad med fastighetens övriga pellets-värmesystem.

Harpsund Läs mer här »
Toftagården Läs mer här »