Om Aquasol

Bostadsrättsföreningen Promenaden satsar på solenergi!

Brf Promenaden i Falun har bestämt sig för att minimera sina energikostnader under en lång period framöver.

Lösningen heter solenergi och 229 m2 solfångare av modell Big AR från Aquasol. 15 års trygghetsgaranti på solfångarna gjorde att HSB-föreningen valde just Aquasol som leverantör.

"Solfångarna på Promenaden är Dalarnas största anläggning för flerbostadshus. Aquasol har lång erfarenhet av att bygga solpaneler och kunde leverera stora moduler som gjorde montaget enkelt."

Calle Lindroth, Dala Värmesystem


Image Läs mer i Brf Promenadens egen broschyr 
Läs artikel från SVT »
Besök HSB och läs mer om driftoptimeringen av Brf Promenaden »


Bilder från Brf Promenaden i Falun
(klicka för större format)

Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden Brf Promenaden

Se fler referenser på stora anläggningar

Fakta
Bostadsrättsföreningen Promenaden ligger mitt i Falun med gångavstånd till butiker och service. Föreningen med sina 75 lägenheter är mycket populär bland äldre. En bra och varm boende-komfort är ett av de fyra mål föreningen satt upp för sin energi-satsning. Den ska också lägga grund för minimerade avgiftshöjningar genom att kostnaderna blir långsiktigt lägre. Detta ska i sin tur öka intresset för att bo i föreningen. Sist men inte minst tar man ansvar för framtiden.